logo
28/03
27/03
2 ...

У боях за Україну загинув випускник Львівської академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

21-05-2022 12:341393

У боях за Україну загинув випускник Львівської академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного
Фото: .facebook.com/asvpress

Захищаючи Україну, загинув випускник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного  Тарас Свистак.

Про це повідомив вищий військовий навчальний закладу Facebook.

Волинянин Тарас Свистак відбув у зону проведення операції Об’єднаних сил одразу по завершенню навчання в Академії. Воював офіцер професійно, адже у виші набув ґрунтовних знань та навичок. 

«У боях з підступним ворогом завжди був непохитним, мужнім та хоробрим. Неодноразово Тарас заохочувався командуванням 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого за якісне виконання бойових завдань. 16 травня під час ворожого артилерійського обстрілу Тарас загинув. Ціною власного життя йому вдалось винести з поля бою своїх поранених побратимів!», - повідомили у виші.

Про сумну звістку повідомила дружина Тараса Свистака – Андріана, українська Instagram-блогерка: «Ми не встигли взяти шлюб, хоча я була впевнена, що ти зі мною назавжди… Ми не відгуляли весілля, про яке мріяли… Ми не народили донечку… Ми так мало часу провели разом через тих…, адже ти завжди був або на полігоні, або у зоні ООС… Ми стільки усього з тобою не встигли… Це нестерпний біль, який ніколи не полишатиме… Я все життя буду пам’ятати тебе! А ще я не можу збагнути, чому саме ти?.. Така світла людина, ідеал чоловіка… Таких, як ти, не було й не буде… Кохатиму вічно!»

А ось, що згадують про Тараса його однокласники: «Наша велика маяківська сім’я осиротіла. Наш Тарассіо, як любили ми його називати, віддав своє життя, рятуючи хлопців від ворожого обстрілу… Він завжди був таким. Він завжди приходив на допомогу. Він завжди доводив усе до логічного завершення. Він завжди був для УСІХ! Тарас був світлою, чесною, доброю та порядною людиною. І не хочеться вірити, що його вже немає з нами!»

Командування факультету ракетних військ і артилерії військового вишу, де Тарас здобув військовий фах, говорить про полеглого офіцера лаконічно та промовисто: «Тарас був прекрасною людиною та відмінним артилеристом! Не пробачимо ворогові його втрати, помстимось!»

Спочивай з миром, Воїне!

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news