logo
28/03
2 ...

Львівщина відзначає сьогодні День Європи під звуки сирен

21-05-2022 13:33923

Львівщина відзначає сьогодні  День Європи під звуки сирен
Фото: ЛОДА

Сьогодні біля Львівської ОВА відбулися урочисті заходи до Дня Європи, який щорічно відзначають 21 травня.

Під виконання піаністкою Львівської національної філармонії Оксани Рапіти на фортепіано гімну Європи тринадцятирічний переселенець з Харкова Кирило підняв прапор Європейського Союзу, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

 Після чого під виконання музиканткою Державного гімну України восьмирічний Ілля зі Львова підняв прапор України.

«Сьогодні ми є європейцями, ми пройшли тест на зрілість, ми довели, що варті бути членом Європейського співтовариства, членом великої родини. Гірко визнавати, що ціна такого досягнення надто велика, ціна тисяч людських життів, зруйнованих міст, втрачених доль, розірваних шрапнеллю мрій. Ми відбудуємо, відновимо, та життів не повернемо, ці жертви мають бути постійним нагадуванням для тих, хто ще сумнівається як називається режим смерті і терору росії, як слід відноситись до чорної і гнилої системи, що метастазами намагалась посіяти страх у всьому світі, та розбилась об незламність народу квітучої України», - сказав Максим Козицький.

У заході взяли участь керівництво Львівської ОВА, представники дипломатичних представництв низки європейських країн, які зараз розміщені у Львові, міської та обласної рад, держустанов Львівщини, громадськість, українські та іноземні ЗМІ.

Проведення заходу перервав сигнал повітряної тривоги, тож присутніх закликали пройти в укриття.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news