На Львівщині військові, волонтери, журналісти й прикордонники пройдуть курси з тактичної медицини

https://leopolis.news/post/64473/na-lvivshchyni-viyskovi-volontery-jurnalisty-y-prykordonnyky-proydut-kursy-z-taktychno-medycyny

21/05/2022

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Курс «Тактична медицина для українців» триватиме 3 дні й проходитиме у м. Львів з 21.05-22.05 та у м. Стрий 23.05. Навчання проводитимуть 5-ть кваліфікованих інструкторів з Люксембургу для груп, які формуватимуться по 20 осіб у кожній. Таким чином, навчання пройдуть близько 300 учасників.

Сьогодні відбулось офіційне відкриття навчального курсу у Львові  за участі організаторів й колег із Сумського осередку.

Навчання пройдуть військовослужбовці, тероборона, медики, поліція, прикордонники, волонтери, журналісти та держслужбовці.

Навчання відбуватимуться за ініціативи Міжнародного штабу допомоги українцям. Направили інструкторів у Львів Асоціація українців у Люксембурзі «LUkraine» та організація «International-PMC». А всю матеріально-технічну базу забезпечує Львівська ОВА.

Для реалізації співпраці у цьому напрямку представники усіх сторін підписали сьогодні Меморандум про співробітництво. Зокрема, підписантами виступили Максим Козицький (начальник Львівської ОВА), Ганна Крисюк (ініціатор створення курсу навчань, голова Міжнародного штабу допомоги українцям), Андро Камбіє (президент організації «International-PMC») та Микола Жаров (президент Асоціаціаї українців Люксембургу «LUkraine asbl»).

«Сьогодні День Європи. І напевно Україна – єдина держава у світі, яка на офіційному рівні відзначає цей день, не перебуваючи у складі Євросоюзу. Але завдяки першочергово завдяки нашим військовим ми довели світу, що готові захищати європейські цінності. Дуже дякую, що світ об’єднався і Європа підтримала нас зброєю, гуманітарними вантажами й на політичному рівні! Дякую всім, хто долучається до допомоги України! Навчання наданню перший медичної допомоги – це можливість зберегти людські життя, які є найдорожчими, і за які ми боремось, відстоюючи нашу незалежність!», - зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зазначимо, що в Сумах організаторами навчального курсу «Тактична медицина для українців» є Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф, Благодійний фонд «The Austere Medical Relief Group», Благодійний фонд «Меліос» та Сумська ОДА.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news