Зеленський анонсував «дзеркальний» законопроєкт про надання полякам особливого статусу

https://leopolis.news/post/64496/zelenskyy-anonsuvav-dzerkalnyy-zakonoproekt-pro-nadannya-polyakam-osoblyvogo-statusu

22/05/2022

 

Про це глава держави сказав під час виступу у Верховній Раді, де був присутній Президент Польщі Анджей Дуда. Текст промови опублікував заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга у Фейсбуці.

«Окремо я дякую польському Сейму за нещодавно прийнятий закон про допомогу громадянам України. Це безпрецедентне рішення, за яким наші громадяни, які вимушено переїхали до Польщі через російську агресію, отримають майже такі ж права і можливості, як і громадяни Польщі. Легальне проживання, працевлаштування, навчання, медичну опіку і соціальні гарантії. Це великий крок і жест великої душі, на які здатен тільки великий друг України. І цей крок не залишиться одностороннім. Ближчим часом я подам до Верховної Ради України аналогічний – дзеркальний – проєкт», – сказав Зеленський.

Водночас він висловив сподівання, аби польським громадянам ніколи у житті не знадобилися всі ці переваги за таких умов, за умов війни.

«Але ці закони мають велике символічне значення, які показують, що українці і поляки – рідні та рівні. І я впевнений, що депутатський корпус України підтримає цей закон – швидко і явною більшістю голосів», – підкреслив Зеленський. 

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news