Для українських біженців у Латвії продовжили безкоштовний мобільний зв’язок

https://leopolis.news/post/64509/dlya-ukranskyh-bijenciv-u-latvi-prodovjyly-bezkoshtovnyy-mobilnyy-zvyazok

23/05/2022

Про це, як пише «Європейська правда», повідомляє Delfi.

Таким чином, люди з України, які шукають притулку в Латвії, зможуть користуватися мобільним зв'язком безкоштовно загалом пів року - до середини серпня.

«Україна майже три місяці бореться за свою свободу. З початком війни в Україні LMT на три місяці забезпечила українських біженців у Латвії безкоштовним зв'язком та інтернетом. Ми бачимо, що ця послуга життєво необхідна, тому в майбутньому ми продовжуємо цю можливість, і всі українські біженці Латвії зможуть безкоштовно користуватися послугами мобільного зв'язку ще 90 днів», - заявив президент LMT Юріс Бінде.

Нові SIM-карти оператора LMT, як і раніше, можна отримати в самоврядуваннях Латвії, в українському центрі підтримки в Ризі та в офісі Ziedot.lv.

«24 лютого ми вирішили виділити 10 000 спеціальних SIM-карток тим українцям, які, рятуючись від війни, прибудуть до нас до Латвії. Спочатку планувалося, що безкоштовний мобільний зв'язок ми надамо на три місяці, але військові дії в Україні, на жаль, не закінчуються, тож продовжимо в рамках своїх можливостей допомагати людям, які зараз не можуть повернутися до своїх домівок», - зазначив голова правління «Tele2» Валдіс Ванцович.

Дані Tele2 показують, що тривалість дзвінків в Україну зросла приблизно в 50 разів. Якщо до початку війни загальна тривалість дзвінків з Латвії в Україну становила близько 1 000 хвилин або 16 годин на день, то зараз вона досягає 50 000 хвилин або 833 години на день.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news