logo
28/03
27/03
2 ...

Львівський Центр «Джерело» відкриває програми реабілітації для дітей-переселенців

24-05-2022 17:091073

Львівський Центр «Джерело» відкриває програми реабілітації для дітей-переселенців
Фото: ЛМР

Центр «Джерело» відкриває програми реабілітації та денного догляду для дітей з інвалідністю з числа тих, які вимушені були залишити свої домівки через війну та приїхали до Львова.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Вимушені переселенці приїжджають до Львова з дітьми з інвалідністю часто без візка чи іншого реабілітаційного обладнання, діти налякані від сирен та непередбачуваних подій дня, від великого скупчень людей у сховищах чи евакуаційних вагонах поїздів, фізично втомлені та безсилі, в станах емоційної дестабілізації. Якщо в таких станах не надати фахової підтримки та певних реабілітаційних втручань, то вплив стресу може спричинити психологічну травму, та привести до регресу усіх навичок та погіршення фізичного стану дітей», - пояснюють фахівці Центру «Джерело».

У Центрі «Джерело» мають великий досвід роботи з дітьми з інвалідністю. Враховуючи багато запитів на підтримку та допомогу команда Джерела готова приймати на реабілітаційні заняття та програми денного догляду дітей з інвалідністю з числа ВПО, а також дітей з групи ризику. Зараз тут готові прийняти  на реабілітацію та раннє втручання близько 80 дітей.

«Ми проведемо коротку діагностику стану дитини, визначимо нагальні потреби, запити сім’ї, сплануємо реабілітаційні курси для дітей з інвалідністю від 4 до 18 років, або від народження до 4 років для дітей з труднощами розвитку. Також в нас діти з інвалідністю мають змогу отримувати послуги з денного догляду. Наша майстерня з підбору та ремонту обладнання готова індивідуально підібрати інвалідні візки чи інше обладнання, при потребі здійснити ремонт наявного», -  каже директорка Центру Джерело, Зореслава Люльчак

Для більш детальної інформації, запису на консультації слід звертатись за тел. 032 227 36 00, 067 820 59 90.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news