logo
23/04
22/04
2 ...

У небі над Україною знищили генерал-майора впс росії – ЗМІ

24-05-2022 16:47929

У небі над Україною знищили генерал-майора впс росії – ЗМІ
Фото: bbc.com

У небі над Україною був збитий і загинув генерал-майор військово-повітряних сил рф у відставці Канамат Боташев.

 

Інформацію про загибель льотчика підтвердили BBC три колишні підлеглі Боташева, які підтримували з ним зв'язок після закінчення служби.

Зазначається, що Боташев – найвищий у званні льотчик, про загибель якого стало відомо. До виходу у відставку він був командиром авіаційного полку.

Участь у повітряних боях настільки високопоставленого офіцера може говорити як про те, наскільки складні завдання Москва ставить перед військовими пілотами, так і брак висококласних фахівців, пише ВВС.

Яким чином 63-річний генерал у відставці опинився за штурвалом Су-25 в Україні, незрозуміло, зазначає видання. Колишні підлеглі Боташева припустили, що він «просто не зміг залишитися осторонь».

Як повідомляли, у неділю 22 травня Генштаб Збройних Сил України заявив, що у небі над Луганською областю було збито російський штурмовик Су-25. Пілот не встиг катапультуватися, йшлося у повідомленні. За даними Генштабу, Су-25 було збито в районі міста Попасна. Саме в цьому районі зараз точаться найзапекліші бої, оскільки російська армія, з одного боку, намагається просунутися у бік Краматорська, а з іншого – вийти на адміністративні кордони Луганської області та оточити українські війська.

Один із колишніх товаришів по службі Боташева підтвердив Бі-бі-сі, що в Україні відставний генерал виконував завдання саме на Су-25.

Боташев мав клас льотчика-снайпера. За даними міноборони росії, підготовка такого льотчика займає 10-12 років і коштує приблизно 8 млн доларів.

Із початку війни, 24 лютого, збито вже 204 російські військові літаки.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news