logo
28/03
27/03
2 ...

Уже 7 релокованих на Львівщину підприємств подали заявки на участь в обласній Програмі підтримки бізнесу

25-05-2022 09:55821

Уже 7 релокованих на Львівщину підприємств подали заявки на участь в обласній Програмі підтримки бізнесу
Фото: Львівська ОВА

На Львівщині діє Програма підтримки бізнесу, її розробила Львівська ОВА на період воєнного стану. На сьогодні для участі у Програмі подали заявки вже 7 релокованих підприємств, які переїхали із територій ведення активних бойових дій.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Програмою можуть скористатись як релоковані з інших областей України підприємства, так і підприємці, які працювали в області до війни.

Вона працює через три інструменти: безповоротну фінансову допомогу релокованим виробничим підприємствам, ваучерну підтримку на маркетингові послуги або послуги сертифікації, безповоротну фінансову допомогу на закупівлю обладнання в окремих виробничих галузях.

Так, безповоротна фінансова допомога виробничим підприємствам, які релокувались, становить 100 тис гривень за умови, якщо підприємство перереєструється на території Львівської області. Також підприємство отримає додаткових 100 тис грн, якщо створить не менше ніж 20 нових робочих місць.

Для підтримки мікро- та малого бізнесу, а також експортерів Львівської області на час воєнного стану передбачена ваучерна підтримка:

- не більше 50 тис грн на маркетингові ваучери;

- не більше 80 тис грн на ваучери для сертифікації продукції.

Частка власних витрат суб’єктів господарювання на отримання послуг повинна становити не менше ніж 30% суми від загальних витрат.

Третє завдання покликане підтримати підприємства Львівської області в галузі харчової, легкої, машинобудівельної промисловості. Таким підприємствам ми також надаємо безповоротну фінансову допомогу у розмірі не більше 500 тис грн на закупівлю обладнання. Також є умова створити не менше 5-ти робочих місць.

Обов’язкова вимога до участі у програмі – реєстрація підприємства на території Львівщини.

Як розповіли у департаменті економічної політики Львівської ОВА, на сьогодні вже 7 релокованих підприємств подали заявки на участь у програмі. Це виробники різних видів продукції.  

На третє завдання програми, а саме закупівлю обладнання, подали документи 25 підприємств області.

Окрім цього,  в межах програми заявки на прекваліфікацію подали 16 сервісних компаній. Пізніше до них за комерційними пропозиціями може звернутися бізнес Львівщини.

«Механізм такий – бізнес звертається до прекваліфікованих компаній, ті надають комерційні пропозиції для участі бізнесу Львівщини у ваучерній підтримці», – пояснили у департаменті.

Нагадуємо, що документи для релокованих підприємств та на закупівлю обладнання ще приймають. Подавати їх потрібно у департамент економічної політики. Контактний телефон:  299 92 79.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news