logo
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Спеціалісти 11-ти українських лікарень пройдуть тренінги з надання екстреної допомоги в умовах війни

25-05-2022 11:501111

Спеціалісти 11-ти українських лікарень пройдуть тренінги з надання екстреної допомоги в умовах війни
Фото: tvoemisto.tv

Лікарі та медсестри відділень екстреної медичної допомоги 11 українських лікарень долучаться до тренінгів із надання екстреної допомоги в умовах війни за найсучаснішими європейськими протоколами. Таким чином вони зможуть підвищити професійні знання та відпрацювати навички з надання екстреної допомоги за невідкладних станів та травматичних пошкоджень. 

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Тренінги передбачають такі навчальні модулі для лікарів і середнього медичного персоналу: 

ALS/ILS – негайні реанімаційні заходи у дорослих;

TDTR – надання допомоги у разі травматичних пошкоджень у дорослих та дітей;

EPILS – професійні реанімаційні заходи у дітей;

EMCC – обстеження та надання допомоги пацієнтам в критичному стані (зокрема, під час гострих серцево-судинних захворюваннях, гострому інфаркті міокарда, інсульті);

нетехнічні навички та комунікація під час надання екстреної медичної допомоги, в тому числі у випадку надзвичайних ситуацій із великою кількістю постраждалих.

Тренінги організовані в межах проєкту Міністерства охорони здоров’я України спільно зі Світовим банком. 

Вже майже 100 спеціалістів п’яти лікарень Києва та Київської області почали проводити такі тренінги. 40 лікарів та 60 медсестер вчаться діяти максимально злагоджено й швидко, рятуючи життя пацієнтів у критичному стані та у надзвичайних ситуаціях із великою кількістю постраждалих. 

Сертифіковане навчання проводять тренери громадської організації «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги». 

Перша частина тренінгів відбувається в онлайн-форматі. Після їхнього завершення розпочнуться симуляційні практичні відпрацювання навичок у кожному закладі охорони здоров’я, долученому до цього процесу. Таке навчання персоналу особливо важливе в сучасних умовах, оскільки підвищує рівень надання екстреної медичної допомоги, зокрема постраждалим внаслідок воєнних дій.

У 2021 році за спільним зі Світовим банком проєктом МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» навчання з надання екстреної медичної допомоги за невідкладних станів та травматичних пошкоджень успішно пройшов медперсонал 10 опорних лікарень з усієї країни.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news