logo
24/04
23/04
22/04
20/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Як обрати самокат для дитини: 7 важливих параметрів

25-05-2022 12:501368

Як обрати самокат для дитини: 7 важливих параметрів
Фото: konkurent.ua

Усі діти полюбляють кататись на самокатах. Це чудова розвага та одночасно корисна фізична активність. Цей вид дозвілля добре впливає на м’язи ніг, серцево-судинну систему та вестибулярний апарат. Придбати самокати для дітей у Львові можна в інтернет-магазині Алло, а щоб не прогадати з вибором, пропонуємо ознайомитись з сімома основними характеристиками, на які варто звертати увагу.

Вік дитини

Зрозуміло, що дорослі самокати від дитячих відрізняються суттєво, але й дитячі бувають різними, залежно від віку дитини. Є самокати для найменших, вони розраховані на дітей від двох років, а є для старших (від 5-7). Тому врахуйте цей факт перед покупкою.

Вага

Не купуйте для дитині тяжких самокатів, їй буде незручно та тяжко на ньому пересуватись. Оптимальна вага – до 3 кг. Більш важкий виріб можна купувати дитині від 10 років.

Конструкція

Тут важливо розуміти, що складаний самокат менш надійний, але зручніший, бо можна возити із собою всюди. Монолітний – надійніший. Для найменших батьки обирають самокати з ручкою ззаду, із сидінням та підніжками, а також з бортиками по боках Для старших дітей важливо, щоб була надійна конструкція та якісні гальма. Чудовим доповненням буде посилена амортизація. РІзні ямки та камінчики на дорогах не будуть відчуватись під колесами.

Кермо

Під час вибору самокату потрібно в першу чергу звернути увагу, чи кермо регулюється, бо з часом його доведеться підіймати до зручної висоти. Зазвичай у всіх дитячих самокатах є така функція. Ширина керма не має особливого значення, вона стандартна. Відрізняється лише у трюкових самокатах.

Колеса

Для початку визначтесь, скільки коліс ви б хотіли. Для маленьких дітей беруть із 4 або 3 колесами, для досвідчених водії та підлітків підходять двоколісні конструкції. Якщо для вас важлива швидкість, маневреність, легкість розгону, то тут варто звертати увагу на матеріал коліс. Найпоширеніший – поліуретан. Він зустрічається в більшості моделях. Менш розповсюджені гумові колеса. Є ще надувні, але на таких в рази важче їздити.