У Львові збудують реабілітаційний центр «НЕЗЛАМНІ»

https://leopolis.news/post/64679/u-lvovi-zbuduyut-reabilitaciynyy-centr-nezlamni

25/05/2022

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Цього місяця Вероніці виповнилося 10 років. Будинок дівчинки на Донеччині обстріляли з танка. Російські окупанти прицільно били в підвал, де ховалися люди. Живою з-під завалів дістали лише Вероніку. Вся її сім’я загинула. Дорослі накрили дівчинку собою, аби врятувати. Але уламок снаряду потрапив їй у голову. Через це паралізувало руку.

Зараз Вероніка лікується у нашій дитячій лікарні. У Львові їй зробили першу операцію та врятували око. Але уламок досі залишається в голові - видалити його поки неможливо. До дівчинки повертається пам’ять, вона заново вчиться ходити та усміхатись.

Таких історій тепер тисячі. У більшості випадків постраждалі потребують складних операцій та довгої реабілітації. Наразі повноцінна реабілітація недоступна в Україні. Саме тому за підтримки Міністерства охорони здоров’я України ми започаткували проект будівництва Національного реабілітаційного центру «НЕЗЛАМНІ». 

Адже кожна з цих історій — це історія незламності українців. Це про людей, які пройдуть через усі випробування і обов‘язково будуть щасливими. Вдома, на своїй українській землі», - розповів мер Львова Андрій Садовий.

Відтак, за словами мера, головна ціль Львова на майбутнє —  збудувати у місті один із найбільших реабілітаційних центрів, аналогів якому немає. Адже зараз  у львівських медзакладах лікується понад 1 000 людей, що постраждали від війни із різними травмами. Тому є великий запит на отримання комплексної реабілітаційної допомоги. У співпраці з закордонними клініками зараз поранених зі Львова відправляють на лікування за кордон. Але ці ресурси теж є обмеженими.

«10 червня проведемо донорську конференцію спільно з МОЗ та донорами, які готові допомогти із будівництвом сучасного реабілітаційного центру», – додав міський голова Львова.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news