Кремль взявся за продовольчий шантаж: хоче обміняти коридор для експорту зерна на зняття санкцій

https://leopolis.news/post/64680/kreml-vzyavsya-za-prodovolchyy-shantaj-hoche-obminyaty-korydor-dlya-eksportu-zerna-na-znyattya-sankciy

25/05/2022

Як пише «Економічна правда», про це повідомляє пропагандистське російське ЗМІ ТАСС з посиланням на заступника міністра закордонних справ рф Андрєя Руденка.

«Вирішення продовольчої проблеми потребує комплексного підходу, у тому числі пов'язаного зі зняттям санкційних обмежень, які були накладені на російський експорт та фінансові транзакції», – заявив він.

Крім того, москва хоче, аби Україна розмінувала акваторію Чорного моря, яку в перший місяць повномасштабного вторгнення замінувала сама росія.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявляла, що рф використовує тему продовольства як зброю.

Нагадуємо, у Європі зростає підтримка проведення військово-морської операції для експорту українського зерна, яка передбачає супровід балкерів військовими кораблями, зокрема тральщиками.

Литва запропонувала створення військово-морської коаліції для зняття російської блокади з українського експорту зерна через Чорне море.

Україна розглядає вивезення зерна вантажним гуманітарним коридором через білорусь як потенційну альтернативу розблокуванню портів найближчим часом для експорту зерна, але політично це є ще менш прийнятним.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news