logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Для світової спільноти створили сайт про українську систему освіти

25-05-2022 17:091158

Для світової спільноти створили сайт про українську систему освіти
Фото: pon.org.ua

МОН спільно зі швейцарсько-українським проєктом DECIDE та за підтримки Посольства Швейцарії в Україні запустив сайт emergency.mon.gov.ua для міністерств освіти, директорів шкіл та вчителів у країнах, які прийняли українських дошкільнят та школярів. На ресурсі висвітлені актуальні питання зі сфери шкільної освіти, а також зібрані гуманітарні потреби, які необхідні для здійснення навчання в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Ресурс допоможе міжнародній освітянській спільноті зрозуміти освітню траєкторію дитини, зокрема знання і навички, які вона отримала під час навчання в Україні. Ця інформація необхідна для адаптації дитини до нового закладу освіти за кордоном.

На сайті є інформація про систему освіти в Україні, особливості різних рівнів навчання, короткий опис основних освітніх програм для 1-11 класів. Окрім того, у розділі «Вебінари» освітяни можуть переглянути профільні заходи щодо системи української освіти та шкільних програм.

У розділі щодо напрямів допомоги українській освіті, яка постраждала внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну, міжнародна освітянська спільнота може знайти перелік потреб та сконтактувати із українським МОН для подальшої співпраці.

Сайт розроблено за підтримки швейцарсько-українського проєкту DECIDE («Децентралізація для розвитку демократичної освіти»), який впроваджує консорціум ГО DOCCU («Розвиток громадянських компетентностей в Україні») та Цюрихського педагогічного університету (PH Zurich, Швейцарія) за підтримки Посольства Швейцарії в Україні. Технічний партнер — Асоціація інноваційної та цифрової освіти.

Нагадаємо, майже 1,3 тис. підручників і посібників електронної шкільної бібліотеки можна завантажити в один дотик.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news