logo
29/03
2 ...

Діти-сироти з Мелітополя, що перебували на Львівщині, виїхали на тимчасове проживання в Німеччину

26-05-2022 15:00859

Діти-сироти з Мелітополя, що перебували на Львівщині, виїхали на тимчасове проживання в Німеччину
Фото: ЛОВА

Сьогодні діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування з м. Мелітополь Запорізької області у супроводі прийомних батьків та батьків-вихователів вирушили на тимчасове проживання у Німеччину. Загалом це 21 особа. Дітки декілька днів перебували на Львівщині.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Начальник Служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис, наголосив, що протягом останніх двох місяців Німеччина прийняла 6 організованих груп (кожна з груп від 20 до 60 осіб) дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування із дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей Донецької, Харківської, Луганської, Запорізької, Херсонської областей.

«Ми дякуємо іноземним партнерам за допомогу у влаштуванні цих діток. Для нас дуже важливо вберегти психіку кожної дитини, щоб вона почувала себе безпечно, не чула вибухів та сигналів тривоги»,  – зазначив начальник служби у справах дітей ЛОВА Володимир Лис.

Працівники Служби у справах дітей Львівської ОВА спільно з представниками Залізничної районної адміністрації м. Львова та колективом школи № 60 міста Львова, постійно організовують перебування  організованих груп дітей та їх відправку на тимчасове безпечне проживання за кордоном нашої держави.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news