У Львові підняли вартість проїзду у маршрутках до 15 грн

https://leopolis.news/post/64826/u-lvovi-pidnyaly-vartist-prozdu-u-marshrutkah-do-15-grn-

02/06/2022

Як зазначає пресслужба ЛМР, таке рішення ухвалили у відповідь на звернення перевізників. 

«Вартість проїзду у громадському автотранспорті Львова становитиме 15 грн, хоча перевізники у своїх зверненнях вимагали понад 20 грн, інакше, попереджали, що автобуси не виїдуть на маршрути. Усе через те, що в існуючому тарифі ціна на пальне встановлена на рівні 24 грн, а сьогодні вона - майже 60 грн», – йдеться у повідомленні.

Ціна на проїзд у трамваях та тролейбусах залишається незмінною. Також зберігається безоплатний проїзд для усіх пільгових категорій пасажирів. Рішення скоригувати тариф на проїзд прийняли у зв’язку зі зростанням цін та дефіцитом палива.  

«Автоперевізники просили підняти ціну на проїзд до понад 20 гривень. В попередній тариф закладена вартість пального 24 грн. Сьогодні вона майже 60 грн. Тому робота автобусів стала збитковою. Не допомогло врегулювати ситуацію і скорочення на 20% дублюючих маршрутів», – сказав директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.  

Раніше у мерії відбулось термінове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорювали питання доцільності коригування вартості проїзду.  

«Причиною коригування вартості проїзду в автобусному транспорті є суттєве зростання цін на пальне. Тому перевізники Львова попередили про критичну ситуацію. Вони заявили про можливу зупинку громадського транспорту найближчими днями, якщо не відкоригувати вартість проїзду», – пояснив Забарило. 

Як повідомляли, перевізники раніше заявили, що у Львові можливий колапс у роботі громадського автотранспорту через проблеми із пальним.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news