logo
23/04
2 ...

У Дрогобичі місцеві жителі та переселенці розмальовують бомбосховища (ФОТО)

27-05-2022 16:16845

У Дрогобичі місцеві жителі та переселенці розмальовують бомбосховища (ФОТО)
Фото: DI

У Дрогобичі громадська організація «Активна Громада» розпочала соціально-мистецький проєкт, який полягає у розфарбовуванні бомбосховищ міста. 

Про це пише «DI».

До проєкту долучились учні ліцею №16 імені Юрія Дрогобича, а також внутрішньо переміщені особи, які зараз мешкають у місцевих школах та усі ті, хто знайшов в укритті  прихисток від війни. Про це повідомляє Дрогобицька РВА.  Мета проєкту – зробити укриття місцем для творчості, а відтак змінити похмурий та холодний образ укриттів на більш затишний та приємний. В умовах війни укриття зберігає життя, відтак наповнює його. Разом з людьми, що приїхали в Дрогобич у пошуках безпечного місця, учасники проєкту  нанесли на стіни перші зображення.

Цінність проєкту також в тому, що ці малюнки залишаться як мистецька пам'ять про буремні часи в історії України і про те, що школа стала домівкою для понад 200 внутрішньо переміщених осіб від початку війни. За словами учасників, кожен малюнок має свою ідею та історію. Зокрема, для оформлення стін взяли роботи художника Нікіти Тітова. 

Проєкт реалізовується під керівництвом художниці з Трускавця Світлани Забари.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news