logo
28/03
27/03
2 ...

Переселенці, які перебувають у Дрогобицькій громаді, отримали 13 млн грн допомоги

27-05-2022 19:471052

Переселенці, які перебувають у Дрогобицькій громаді, отримали 13 млн грн допомоги
Фото: Дрогобицька районна військова адміністрація

У квітні Дрогобицька РВА розпочала співпрацю з чеською неурядовою організацією «Людина в біді» щодо фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам соціально визначених категорій. 

Про це повідомляє Дрогобицька районна військова адміністрація.

Так, фахівці Дрогобицької РВА спільно з представниками чеської неурядової організації «Людина в Біді» проводили реєстрацію ВПО для подальшого проведення виплат.

Заявки на отримання грошової допомоги подали 3000 ВПО, які зупинились у Дрогобицькій громаді району, бо саме цю громаду обрали міжнародні партнери.

Станом на сьогодні 2000 наших внутрішньо переміщених земляків вже отримали допомогу по 6600 гривень кожен. Загалом сума виплат склала 13 мільйонів 200 тисяч гривень. Наразі виплати продовжуються.

Загалом, у Дрогобицькому районі більше 34 тисяч осіб офіційно зареєструвались та отримали довідку про статус внутрішньо переміщеної. 

Нагадаємо, нещодавно Дрогобицька РВА розпочала співпрацю з Міжнародною організацією «HelpAge International в Україні». Вони допомагають ВПО з числа літніх людей та осіб з інвалідністю. Здебільшого це підтримка продуктами харчування та іншими соціальними речами. 

Якщо ви така особа і зараз проживаєте у Дрогобицькому районі, то звертайтесь до Дрогобицької районної військової адміністрації.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news