logo
16/04
2 ...

На Самбірщині вогонь мало не знищив 5 будівель: постраждав чоловік

28-05-2022 15:513614

На Самбірщині вогонь мало не знищив 5 будівель: постраждав чоловік
Фото: ілюстративне

28 травня о 00:18 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с. Ясениця Замкова Самбірського району.

Як повідомляє ГУ ДСНС у Львівській області, пожежа виникла в дерев’яній господарській будівлі, критій шифером, розміром 7×9 м.

До місця події виїхали вогнеборці 28-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Турка та місцевої пожежної команди с. Стрілки. На момент прибуття пожежників до місця виклику господарська будівля була повністю охоплена вогнем. Також вогонь перекинувся на автомобіль ГАЗ-52, який знаходився під накриттям будівлі. Існувала загроза перекидання вогню на поруч розташовані будівлі. Не гаючи часу пожежники приступили до проведення робіт з ліквідації пожежі.

О 01:24 вогнеборці локалізували пожежу, та о 01:51 ліквідували.

На пожежі отримав опіки рук 1-2 ступеня та різану рвану рану лобної ділянки племінник власника, чоловік 1980 року народження, якого в стані середнього ступеня важкості госпіталізовано у Старосамбірську районну лікарню.

Внаслідок пожежі вогонь знищив господарську будівлю та автомобіль ГАЗ-52, пошкодив дах житлового дерев’яного будинку на площі 50 кв.м., стіну на площі 30 кв.м. Завдяки оперативним та злагодженим діям вогнеборців вдалось запобігти перекиданню та розповсюдженню вогню на 5 поруч розташованих будівель.

До ліквідації пожежі залучили 8 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Причини та обставини виникнення пожежі встановлюють правоохоронні органи.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news