Іван Собко: Маємо приділити увагу реставрації та реконструкції гуртожитків

https://leopolis.news/post/64906/ivan-sobko-maemo-prydilyty-uvagu-restavraci-ta-rekonstrukci-gurtojytkiv

29/05/2022

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

«Дуже важливо, щоб всі органи влади підключили свої бюджетні установи до системи дистанційного обслуговування. Досвід війни показав, що завдяки цій системі можна здійснювати всі платежі, виплачувати заробітну плату навіть тим установам, які з тих чи інших обставин були переміщені за тисячі кілометрів від місця свого знаходження.

Це потрібно для всіх, адже у період воєнного стану ми не знаємо, що нас може чекати. Це є вимога часу і це потрібно перш за все бюджетним установам», - зазначив Петро Могиляк.

Очільник обласного управління казначейства закликав керівників громад та районів ознайомитися та стежити за останніми змінами до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 №590,  Цей документ регламентує черговість здійснення платежів. Чиновник наголосив, що наразі Казначейство працює в такому режимі, як і раніше, і здійснює реєстрацію юридичних і фінансових зобов’язань так як і в довоєнний час.  У випадку недотримання бюджетного законодавства складається попередження і документи повертаються на доопрацювання.

«Органи казначейства здійснюють платежі за взятими зобов’язаннями клієнта виходячи із ресурсозабезпеченості єдиного казначейського рахунку, який являє собою сукупність всіх коштів, що перебувають на казначейському обслуговуванні. Це кошти державного та місцевих бюджетів, кошти небюджетних підприємств та організацій, суб’єктів підприємницької діяльності, які мають в нас рахунки.

Згідно з Порядком,  пріоритетними є видатки на обороноздатність і нацбезпеку держави. Зараз ситуація складна, але держава не відмовляється від своїх зобов’язань щодо виплати зарплат, пенсій, соцвиплат та оплати товарів робіт, робіт і послуг, отриманих бюджетними установами. Проте, маємо розуміти, що можуть бути важкі періоди, коли обов’язкові виплати чи оплати робіт затримуються», - сказав Петро Могиляк.

«Зараз немає жодних заборон на проведення робіт капітального характеру, - зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, - проте, просимо першочергову увагу по капітальних видатках приділити реставрації та реконструкції гуртожитків. Львівщина має максимально підтримати державу в організації розселення людей, які втратили рідний дім через російську військову агресію».

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news