logo
26/04
2 ...

«Голі» стіни, зняті хрести та дзвони: у Дрогобичі священник УПЦ МП «обчистив» храм, дізнавшись про перехід до ПЦУ (ФОТО)

30-05-2022 08:453738

«Голі» стіни, зняті хрести та дзвони: у Дрогобичі священник УПЦ МП «обчистив» храм, дізнавшись про перехід до ПЦУ (ФОТО)
Фото: Дрогобицька міська рада

У Дрогобичі в церкві святого Іова Почаївського, що на Трускавецькій 56, священник УПЦ МП залишив після себе «голі» стіни, забравши з приміщення храму всі ікони та церковне начиння.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Раніше у Дрогобицькій міській раді відбулось засідання спеціальної комісії, яка вирішила заборонити діяльність Московського патріархату на теренах Дрогобицької громади. Також Дрогобицько-Самбірська єпархія Православної Церкви України прийняла громаду храму святого Іова Почаївського у єпархію ПЦУ. Після прийнятих рішень будівля храму та її територія були опечатані і перебували під охороною.

27 травня у дрогобицькій церкві Іова Почаївськоговідбулась перша спільна молитва за Україну.

Але коли всі прийшли до храму, аби провести тут першу спільну молитву за Україну, стало зрозуміло, що «батюшки» готувались до такого сценарію. В храмі Іова Почаївського залишились «голі» стіни. В церкві немає предметів іконостасу, вивезена абсолютна більшість ікон та церковних атрибутів. Більше того, як стверджують прихожани храму, які раніше відвідували цю церкву, з території зникли дзвони, а з двох будівель, розташованих на території церкви, навіть зрізали хрести.

Все це відбулось ще до моменту прийняття комісією рішення та опечатування храму.

«Керівництво громади повністю підтримало рішення громади про перехід з московського патріархату до Православної Церкви України. Сьогодні тут відбулось перше богослужіння. Однак зайшовши всередину, ми були шоковані, бо церква пуста. Видно, що «батюшка» готувався до відходу, – вони забрали усе, що було придбане за кошти громади. Але ми тішимось з того, що на одну українську церкву стало більше», – наголосив заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news