logo
29/03
2 ...

Містобудівна рада не підтримала будівництво 4-поверхового будинку на вул. Куликівській, 21

30-05-2022 10:216357

Містобудівна рада не підтримала будівництво 4-поверхового будинку на вул. Куликівській, 21

Власник двоповерхового будинку на вул. Куликівській, 21 подав на містобудівну раду проєкт реконструкції власного будинку у 7-квартирний 4-поверховий будинок. Будинок повоєнної забудови, який знаходиться в зоні садибної забудови зблокований з сусіднім, мешканці якого не заперечують проти реконструкції. 

Проєктом передбачено реконструкцію підвальних приміщень та надбудову трьох поверхів квартир, які не передбачені для продажу, а будуть використовуватися власником для потреб родини. Гранична висота будинку матиме 18 метрів. В процесі реконструкції буде знесено старий гараж. Новий будинок матиме лише два паркомісця: одне для людей з інвалідністю і одне гостьове, решту автівок паркуватимуть на сусідній автостоянці. Передбачено зону відпочинку та дитячий майданчик.

Учасники архітектурно-містобудівної ради мали зауваження щодо інсоляції сусіднього будинку по вул. Куликівській 17, відсутність повноцінних заїздів, які плануються через земельну ділянку сусіднього будинку, а головне зауваження стосувалося зони Ж-1, в якій не передбачено будівництво багатоквартирних будинків, а за ДБНами мають бути дотримані відстані щонайменше 15 метрів до меж сусідніх садиб. Загалом архітектори не бачать законної можливості такого будівництва, однак остаточне рішення буде за виконавчим комітетом Львівської міської ради, який зараз засідає таємно, без публікації порядку денного і своїх рішень.

Марічка МУХА, для Leopolis.news