logo
07/05
06/05
05/05
04/05
03/05
2 ...

ВРУ звільнила Денісову з посади омбудсмена

31-05-2022 15:082940

ВРУ звільнила Денісову з посади омбудсмена
Фото: Радіо Свобода

Верховна Рада проголосувала за звільнення Людмили Денісової з посади уповноваженого з прав людини.

 

Про це в Telegram повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк.

«Рада звільнила з посади омбудсмена по правам людини Людмилу Денисову. За проголосувало - 234 депутатів. Призначення сьогодні не було», – написав Железняк.

Як повідомляли, учора, 30 травня, омбудсмен Людмила Денісова заявила, що народні депутати мають намір висловити їй недовіру.

«За моєю інформацією, Офіс президента не влаштовує моя така активність, як омбудсмена. Активна діяльність направлена на збір та аналіз інформації про порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях. Я вважаю, що такі дії влади не законні», – сказала на брифінгу Денісова.

У фракції «Слуга народу» озвучили суть претензій до Людмили Денісової. Про це написав нардеп Павло Фролов:

«На превеликий жаль, з початку війни та великих страждань українців пані Денісова майже не виконувала своїх повноважень щодо організації гуманітарних коридорів, захисту та обміну полонених, протидії депортації людей та дітей з окупованих територій, іншої правозахисної діяльності. Всі ці питання фактично вимушено робила Ірина Верещук. Незрозуміла концентрація медійної роботи омбудсмена на багаточисельних деталях «сексуальних злочинів, вчинених у неприродній спосіб» та «зґвалтуваннях дітей» на окупованих територіях, які не могла підтвердити доказами, лише шкодила Україні та відволікала увагу світових ЗМІ від дійсних потреб України».

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news