logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

МОЗ отримало засоби захисту для медиків

01-06-2022 18:311507

МОЗ отримало засоби захисту для медиків
Фото: МОЗ

Медики екстреної медичної допомоги отримають 235 бронежилетів, 150 касок та 150 пластин, що передали МОЗ у рамках гуманітарної допомоги Словацький фонд «Відродження України» та компанія «Crown Agents». Усе обмундирування розподілять між закладами екстреної медичної допомоги та поміж медиками, які виконують свій професійний обов’язок у реаліях війни.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

«Поверх своїх білих халатів сьогодні сотні медиків змушені одягати важкі бронежилети, а замість медичної шапочки — каску. Так виглядає сьогодні амуніція “солдата”, який тримає медичний фронт. Працівники “екстренки” мають надважку місію в цій війні: рятуючи чуже життя, вони повинні не загубити своє»,  –  зазначила заступниця міністра Марія Карчевич. 

З першого дня війни бригади центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф виїжджають на виклики, і медики продовжують працювати 24/7 на передовій. Завдяки сміливості та відданості наших медичних працівників вдалося зберегти тисячі життів українців, які постраждали внаслідок збройної російської агресії.  

Медична галузь продовжує працювати, і МОЗ, зі свого боку, продовжує робити усе можливе і неможливе, щоб медики були забезпечені всім необхідним. За три місяці війни Міністерство охорони здоров‘я у співпраці з благодійними організаціями передало нашим лікарям понад тисячу бронежилетів.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news