logo
20/04
19/04
2 ...

Викладачі кафедри оториноларингології ЛНМУ взяли участь у конференції у Німеччині

02-06-2022 18:25914

Викладачі кафедри оториноларингології ЛНМУ взяли участь у конференції у Німеччині
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

26-28 травня у німецькому Ганновері відбулася 93-я щорічна зустріч Німецького товариства оториноларингологів, хірургів голови і шиї. Захід об’єднав ще дві події –  щорічну конференцію Німецької академії оториноларингологів, хірургів голови і шиї та День догляду за ЛОР-пацієнтами. 

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

На запрошення німецьких колег у роботі конференції взяли участь і представники України. Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького представляли завідувачка кафедри оториноларигології доцент Оксана Москалик та асистентка кафедри Олександра Чорній.

Усі заходи відбулися у Виставковому центрі  Ганновера. Програма була  насичена подіями: лекції, семінари, майстер-класи, воркшопи. Серед питань, які розглядалися під час заходу, варто відзначити такі:  взаємодія робот-людина в медицині, індивідуальна терапія в онкології, молекулярна візуалізація, використання штучного інтелекту в медицині, втрата слуху та деменція, дерматоонкологія в ділянці голови та шиї, травми основи черепа у дітей, біопрепарати в алергології і ринології, майбутнє ультразвуку, ендоскопічна хірургія середнього вуха, ендоскопічна хірургія основи черепа, порушення розвитку мовлення у дітей з порушеннями слуху та без них, орбітальні операції на 360°.

На церемонії відкриття симпозіуму Президент Німецького товариства оториноларингологів Prof. Dr. Dr. Hans-Jürgen Welkoborsky засвідчив підтримку народу України усією науковою спільнотою і висловив надію на швидке припинення війни. Після цього симфонічний оркестр виконав музичний твір сучасного молодого композитора українського походження.

Віримо, що після нашої перемоги наукові форуми відновляться й в Україні,  і німецькі колеги зможуть ділитися своїм досвідом на наших теренах.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news