logo
19/04
2 ...

У ЛНМУ завершився цикл «Педагогічні, психологічні та правові аспекти вищої медичної освіти»

03-06-2022 15:56926

У ЛНМУ завершився цикл «Педагогічні, психологічні та правові аспекти вищої медичної освіти»
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Учора, 2 червня, 70 науково-педагогічних працівників Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького отримали сертифікати про підвищення кваліфікації. Цим завершився черговий мультидисциплінарний цикл тематичного удосконалення «Педагогічні, психологічні та правові аспекти вищої медичної освіти». 

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Навчальний процес організували викладачі кафедр філософії та економіки, психіатрії та психотерапії, латинської та іноземних мов, медичної інформатики, медичного права, клінічної фармації, фармакотерапії та медичної стандартизації, соціальної медицини, економіки та організації охорони здоров’я спільно з викладачами педагогіки Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. 

Мультидисциплінарний цикл тематичного удосконалення спрямовувався на оволодіння, оновлення та поглиблення слухачами фахових, науково-інноваційних, педагогічних, соціально-гуманітарних, психологічних та правових компетентностей. Слухачі вдосконалили свої навички з організації та використання технологій дистанційного навчання, зокрема отримали додаткові знання щодо використання хмарних технологій у професійній викладацькій діяльності, створення якісного відео-контенту та електронних навчальних курсів у системі управління навчанням MISA.

У зв’язку з військовою агресією росії на території України до програми навчання були додані питання, що стосуються загальнолюдських цінностей, які стверджують пріоритет гуманістичного світогляду, та питання психотерапевтичної кризової допомоги в умовах воєнного стану. Зокрема, розроблено матеріали щодо причин травми і стресу, а також методики їх розпізнавання, техніки саморегуляції, які сприяють роботі у стресових ситуаціях. Слухачі ознайомилися з концепціями, які допомагають жити у травмі та з часом виходити з неї. Отримані знання з першої психологічної допомоги можуть бути використані як у родинному колі, так і у спілкуванні зі студентами з метою не лише надання знань, а й задля психічної стабілізації.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news