logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Оркестр Луганської обласної філармонії виступив у центрі Львова

03-06-2022 21:321243

Оркестр Луганської обласної філармонії виступив у центрі Львова
Фото: пресслужба ЛОВА

До 84-річниці заснування Луганської області Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії виступив з концертом на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку у Львові.

 

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

Своїм виступом музиканти оркестру прагнуть привернути максимальну увагу спільноти до територій, де відбуваються найактивніші бойові дії, зокрема, до Луганщини.

84-ту річницю заснування Луганської області цьогоріч символічно відзначають у Львові, бо саме Львівщина стала прихистком для більшості мешканцівжителів області, які були вимушені покинути свої домівки з початком повномасштабної війни.

Під час концерту оркестр виконав гімн України, Запорозький марш, твори Мирослава Скорика, Левка Колодуба та Миколи Лисенка.

«100 днів наші Збройні Сили роблять неможливе. Вони захищають наш дім від споконвічного агресора, який знову наважився перейти кордони. Наші Збройні Сили доводять, що немає ніякої «другої армії світу», а є наша українська армія, яка боронить усю Україну і весь цивілізований світ.

Сьогодні ми говоримо про єдину, незалежну, суверенну, демократичну, сильну європейську державу Україну! Незалежно від того, чи ти луганчанин, чи львів’янин, чи маріуполець -– ми всі єдина українська сильна непереможна нація! Москаль ніколи не буде панувати – ні тут, ні у Києві, ні в Луганську, ні в Донецьку, ні в Криму!», – зазначив наголосив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Зазначимо, що у 2014 році оркестр Луганської обласної філармонії був змушений переїхати до Сєвєродонецька, через вторгнення російських військ. З цієї ж причини цього року музиканти вже з Сєвєродонецька переїхали до Львова.

Leopolis.news