logo
28/03
2 ...

Львівських психологів навчать працювати з психологічною травмою

09-06-2022 18:06899

Львівських психологів навчать працювати з психологічною травмою
Фото: Львівська ОВА

Міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation спільно з Ізраїльською коаліцією травми розпочав навчальний курс для психологів ІРЦ Львівщини за спеціалізацією «Кризова психологічна допомога».

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Проєкт реалізують за підтримки департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації.

Мета проєкту – поділитися з українськими психологами дієвими техніками кризової допомоги, що необхідні при роботі з внутрішньо переміщеними особами різних вікових категорій під час війни. 

На курсі навчаються 49 психологів, з них 34 з Інклюзивно-ресурсних центрів Львівської області. Відтак, створено дві навчальні групи, які будуть проходити навчання протягом червня.

«Ми усвідомлюємо, що в час воєнного стану є необхідність підготовки психологів для роботи з людьми, які перебувають у стані травми. Всі ми переживаємо цю ситуацію непросто. Понад 60% українців потребують психологічної підтримки. І зважаючи на те, що Львівщина приймає значну частину ВПО, взаємодіє з ними, нам важливо розуміти, як спілкуватися, та як поводитися з людьми, які травмовані війною. Саме тому ми відчуваємо необхідність проведення курсів для психологів, особливо від фахівців Ізраїльської коаліції травми, які допомагають підготувати психологів ІРЦ. Саме вони є тією первинною психологічною ланкою у взаємодії з дітьми та їх батьками, які вимушені були переїхати на Львівщину через війну. Ми сподіваємося, що це стане першим кроком для відновлення психологічного здоров’я як внутрішньо переміщених осіб, так і львів’ян, оскільки Львівщина теж складно переживає цю ситуацію» –,  розповідає заступниця директора освіти і науки Львівської військової адміністрації Ольга Котовська.

Нагадаємо, що Львівська область стала одним із ключових українських регіонів, що надав прихисток вимушеним внутрішнім переселенцям, які покинули свої домівки через вторгнення росії в Україну. За загальними оцінками, від початку війни Львів і Львівщина прихистили близько 450-500 тисяч людей.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news