logo
18/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

Львів’янам покажуть виставку про історичну спадщину тимчасово окупованої Нової Каховки

09-06-2022 15:541473

Львів’янам покажуть виставку про історичну спадщину тимчасово окупованої Нової Каховки
Фото: Вікіпедія

Завтра, 10 червня, у Львові відбудеться перша кураторська екскурсія про історичну спадщину Нової Каховки. На площі Ринок усім охочим розкажуть, зокрема, про унікальні кам’яні вишиванки авторства художника-бойчукіста Григорія Довженка та інші пам’ятки краю, який окупувала російська армія у перший день війни. Такі заходи проводитимуть в місті упродовж трьох днів. 

Про це пише ЛКП «Бюро спадщини».

«Саме Львів став одним із перших міст в Україні в якому, за підтримки іноземних донорів, розпочато заходи із захисту спадщини. Крім цього, багато жителів рятуючись від війни переїхали до Львова. Серед них культурні діячі, архітектори, реставратори та громадські активісти, які працюють з культурною спадщиною у своїх містах. У нас виникла ідея об’єднати діячів культурної спадщини для обміну досвідом та налагодження контактів для майбутньої співпраці. Так ми познайомилися із громадськими активістками із Нової Каховки, з якими виникла ідея створити виставку про окуповану спадщину», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища Павло Богайчик.

Екскурсія відбуватиметься біля фонтану Амфітріта на площі Ринок упродовж трьох днів: 10 червня о 18:00, 12 червня о 12:00, 13 червня о 18:00.

Куратори виставки: Євсеєва Тетяна, архітекторка, членкиня НСАУ, засновниця «Новокаховського товариства охорони культурної спадщини», авторка проекту “Кам’яні вишиванки Нової Каховки» та Євсєєва Єлизавета, архітекторка, дослідниця, співавторка науково-просвітницьких проектів НКТОКС.

Нагадаємо, виставка “Окупована спадщина: кам’яні вишиванки Нової Каховки” експонуватиметься до 15 червня на площі Ринок, а згодом її презентуватимуть у Варшаві та Кракові. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news