logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Для медиків Львівщини провели тренінг, як діяти у випадку виявлення холери

10-06-2022 12:481006

Для медиків Львівщини провели тренінг, як діяти у випадку виявлення холери
Фото: ЛОВА

Учора команда Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України спільно з командою Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели навчання-тренінг, присвячений послідовності дій при виявленні підозрілого, ймовірного або підтвердженого випадку холери.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

«Завдяки спільному тренінгу медики оновили знання, дізнались щось нове, згадали щось забуте, познайомились між собою та намітили напрямки співпраці на майбутнє. Такий формат зустрічі сприяє народженню нових ідей та задумів! Готові до нових викликів!», - розповіла керівниця центру контролю та профілактики хвороб, експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА з епідеміології Наталія Іванченко.

Як повідомляла Наталія Іванченко раніше в ефірі телеканалу «НТА», кожен лікар знає, куди він має скерувати пацієнта з підозрою на холеру.

«Лікарні знають, як таких пацієнтів обстежити та ефективно надати їм допомогу. Також є лабораторії, які постійно моніторять навколишнє середовище (воду озер в рекреаційних зонах, в річках, питну воду) на предмет наявності холерного вібріона.

На сьогоднішній день в плані захворювання холери на Львівщині все спокійно, але всім медикам повторили плани оперативного реагування у випадку виявлення особливо небезпечних інфекцій, зокрема, холери. Сподіваємося, що вона не прийде на Львівщину, але враховуючи події в Маріуполі, звичайно така небезпека є, якщо хвора людина з Маріуполя приїде на Львівщину», - зазначила епідеміологиня.

Вона також додала, що пересічним громадянам слід врахувати, що воду потрібно вживати перевіреної якості, або кип’ячену або бутильовану, мити руки. А щодо води, яку мешканці області отримують централізовано, то її перевіряють та гарантують безпечну якість спеціальні служби.

Підтвердженої інформації про виявлення випадків холери саме у Маріуполі Львівщина не отримувала.

Холера - це важка гостра кишкова інфекція і найбільш очевидними її проявами холери є діарея та нудота. Тож медики закликають при будь-яких проблемах зі здоров’ям звертатися по медичну допомогу.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news