logo
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Ще сімох українців евакуювали на лікування до Норвегії та Ірландії

10-06-2022 19:341236

Ще сімох українців евакуювали на лікування до Норвегії та Ірландії
Фото: ukrinform.ua

Міністерство охорони здоров'я України у співпраці з Європейською комісією забезпечило медичну евакуацію ще однієї групи пацієнтів.

Про це йдеться на «Урядовому порталі».

Зокрема, вдалося евакуювати ще 7 наших громадян на спеціалізоване лікування до Ірландії та Норвегії. 

Так, разом із групою евакуйованих вдалося транспортувати сім’ю з Дніпропетровщини. Це мама та дитина, які внаслідок ворожих обстрілів отримали складні мінно-вибухові поранення. Мати перебуває у реанімації, а дитина потребує протезування та подальшої реабілітації. Під час евакуації їх супроводжував батько. 

Відправлення на лікування за кордон постраждалих від військової агресії рф українців здійснюється практично щодня. Евакуюють дорослих і дітей із комбінованими пораненнями, опіками, мінно-вибуховими травмами та іншими тяжкими захворюваннями, які наразі лікувати в Україні складно. 

Міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі естафету підхоплюють повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт, якими транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.

Це приклад одного з ефективних напрямків евакуації пацієнтів, коли Міністерство подає запит на евакуацію та отримує пропозиції від різних країн-членів Європейського Союзу та Європейської економічної зони щодо готовності прийняти пацієнтів та забезпечити необхідне лікування. Далі МОЗ контактує з країною, що приймає пацієнтів, та узгоджує етапи й маршрути безпечного медичного транспортування.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news