logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Зеленський: Далекобійна зброя потрібна Україні для звільнення територій, а не для обстрілу рф

14-06-2022 19:421019

Зеленський: Далекобійна зброя потрібна Україні для звільнення територій, а не для обстрілу рф
Фото: president.gov.ua

Далекобійна зброя потрібна Україні для повернення власних територій, а не для атак російських.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на онлайн-пресконференції для представників данських ЗМІ.

Зокрема, Зеленський так відповів на питання журналіста, чи Україна почала б обстріл цілей по інший бік російського кордону після того, як США надішлють ракетні системи відповідної дальності.

«Ні, нам не цікаві обстріли цивільних людей. Ми не терористи, щоб обстрілювати цивільні квартали. Ми нормальні, здорові люди. Ця зброя нам потрібна, щоб звільнити нашу державу», – наголосив він.

За словами Зеленського, у багатьох місцях, де зосереджені українські війська, дистанція до угрупування російської федерації становить понад 100 км.

«Ця дистанція, як її зменшити – нам потрібна відповідна зброя. Ми не можемо просто віддавати людський ресурс, бо, для мене особисто, це не ресурс – це живі люди, і тому я дуже хочу щоб вони воювали, але повернулись додому. І для цього – ми не можемо просто кинути людей – нам потрібна відповідна зброя, щоб скоротити цю дистанцію, а значить, все дуже просто – зброя, яка працює саме на таку дистанцію, на таку відстань, і ми працюємо на нашій землі, на окупованій нашій території. Не на території російської держави», – пояснив він. 

Leopolis.news