logo
29/03
2 ...

В апеляційному суді Львова тривають 16 судових процесів щодо заборони проросійських партій – Малюська

15-06-2022 16:531162

В апеляційному суді Львова  тривають 16 судових процесів щодо заборони проросійських партій – Малюська
Фото: sud.ua

У Восьмому апеляційному адміністративному суді у Львові наразі одночасно тривають 16 судових процесів щодо заборони проросійських політичних партій.

Про це заявив міністр юстиції України Денис Малюська, інформує «Цензор.НЕТ» із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У Восьмому апеляційному адміністративному суді у Львові наразі перебувають одночасно 16 судових процесів. Стосовно шести політичних партій рішення вже ухвалено, щодо інших - ми чекаємо на ухвалення рішень уже найближчим часом», - сказав Малюська в ефірі національного телемарафону в середу.

За словами міністра, «найгучнішою» забороною проросійської політсили в Україні стала заборона за рішенням суду першої інстанції політичної партії «Наші».

«Там є рішення суду першої інстанції, зараз чекаємо, чи подадуть вони апеляційну скаргу», - наголосив Малюська.

Він уточнив, що вже поточного тижня можливе винесення судових ухвал про заборону політичних партій «Опозиційна платформа - За життя», «Партії Шарія» та інших, зокрема тих, діяльність яких було призупинено за рішенням Ради нацбезпеки і оборони України.

«Крім того, в нас іще були окремо політичні партії, щодо яких була інформації про їхню проросійськість», - наголосив міністр.

Малюська додав, що громадянам, які захочуть у майбутньому реєструвати нові проросійські політичні партії, зробити це буде набагато складніше.

«А в чому сенс? Якщо вони сповідуватимуть проросійськість, то ми подамо ще 1, 2, 3, 10 позовів із таким самим результатом. Створювати партії - це складно, ресурсно й дорого. Створювати партії, а ми їх закриватимемо? Ну, можемо пограти в таку гру, в "кота й мишки"», - підсумував міністр. 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news