logo
24/04
23/04
21/04
20/04
19/04
18/04
2 ...

ЄС домовився з Єгиптом та Ізраїлем про поставки газу

15-06-2022 15:581119

ЄС домовився з Єгиптом та Ізраїлем про поставки газу
Фото: Twitter / Урсула фон дел Ляєн

Сьогодні, 15 червня, у Каїрі Європейський Союз підписав тристоронній Меморандум про взаєморозуміння з Єгиптом та Ізраїлем щодо експорту природного газу до Європи.

 

Про це йдеться на сайті Єврокомісії.

Природний газ з Ізраїлю, Єгипту та інших джерел у регіоні Східного Середземномор’я буде поставлятися до Європи через єгипетську інфраструктуру експорту зрідженого газу.

Як зазначається у заяві, сторони працюватимуть разом над стабільним постачанням природного газу таким чином, щоб це відповідало довгостроковим цілям декарбонізації та на основі ринкових цін.

Також повідомляється, що ЄС та Єгипет домовилися співпрацювати у сфері відновлюваних джерел енергії, водню та енергоефективності.

ЄС та Єгипет визнають, що нова геополітична реальність та реальність енергетичного ринку вимагає прискорення та інтенсифікації цього партнерства.

ЄС і Єгипет розроблять Середземноморське водневе партнерство для сприяння інвестиціям у виробництво електроенергії з відновлюваних джерел, зміцнення та розширення електричних мереж, включаючи транссередземноморські інтерконектори, виробництво відновлюваних джерел енергії та низьковуглецевого водню, а також будівництво інфраструктури зберігання, транспортування та розподілу.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news