logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Зеленський виступив перед двома палатами парламенту Чехії (ВІДЕО)

15-06-2022 19:091086

Зеленський виступив перед двома палатами парламенту Чехії (ВІДЕО)
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський виступив із промовою перед обома палатами парламенту Чеської Республіки.

Зеленський подякував Чехії про допомогу і закликав сприяти подальшій підтримці України та тиску на росію.

«Російські військові чітко усвідомлюють, що воюють саме проти європейських цінностей, проти того, що будь-який вільний народ Європи, який розділяє спільні європейські цінності, може стати частиною європейського об’єднання. Саме це – ідеологічна прошивка російських окупантів.

А отже, посилювати європейське об’єднання й сказати «так» Україні – це також оборона у цій війні. Це буде ще один історичний прояв того сенсу, який міститься у словах: ми – з вами, будьте з нами», – зазначив він.

«Тому я прошу вас бути максимально активними саме цими днями, саме цими тижнями, щоб усі європейські лідери погодилися, що захищати й посилювати Європу – це наша спільна справа, і щоб нікому не вдалося зробити виняток із цього принципу», – додав Зеленський.

Він нагадав, що уже за кілька тижнів почнеться чеське головування у Європейському Союзі.

«Я дуже ціную ту ключову увагу, яку приділено Україні в пріоритетах чеського головування. Ми маємо погодити сьомий санкційний пакет проти Росії за цю агресію, за цю війну. А також маємо перейти вже предметно до відбудови України – всієї звільненої території», – зазначив Зеленський.

«Ми можемо прийти – й обов’язково прийдемо – до того, що принципове слідування правилу Jsme s vámi, buďte s námi! матиме результат, який можна буде описати іншими важливими словами, словами Вацлава Гавела: «Правда і любов мають перемогти брехню й ненависть». На жаль, це дуже часто не вдавалося в історії Європи. Але зараз, саме у 2022 році, саме в Україні й саме, що важливо, спільно ми можемо це забезпечити настільки потужно, що плодами нашої перемоги будуть користуватися ще багато поколінь наших народів», – додав він.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news