logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Велика Британія запровадила санкції проти Кіріла

16-06-2022 14:44920

Велика Британія запровадила санкції проти Кіріла
Фото: РІСУ

Велика Британія запровадила санкції проти окремих громадян росії за підтримку війни в Україні, а також за депортацію та примусове усиновлення українських дітей.

 

Про це повідомляється на сайті уряду Великої Британії.

Під обмеження потрапив глава Російської православної церкви патріарх Кіріл – за активну підтримку російської військової агресії в Україні.

 

Зокрема, обмеження запровадили щодо уповноваженої з прав дитини у росії Марії Львової-Бєлової , бо вона «причетна до насильницького вивезення 2 тисяч дітей із Луганської та Донецької областей». Окрім того, омбудсмен сприяла створенню нової політики, спрямованої на усиновлення депортованих дітей у росії.

 

Під санкції потрапили також:

·        депутат Мосміськдуми та член путінської політичної еліти Сергій Савостьянов – за публічну підтримку війни в Україні;

·        Олексій Ісайкін, президент та член ради директорів групи компаній «Волга-Дніпро», транспортної компанії, яка уклала контракт з урядом росії на створення повітряних мостів для перевезення критично важливих вантажів;

·        чотири військові полковники з 64-ї окремої мотострілецької бригади – за звірячі злочини проти мирного населення Бучі;

·        члени так званого «Комітету порятунку миру та порядку» – організації, що співпрацює з російською армією для підтримки окупації Херсонської області.

Зазначимо, що Кіріла виключили із шостого пакету санкцій ЄС проти рф, хоча він був у проєкті. Тоді Угорщина наполягла на його виключенні зі списку.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news