logo
28/03
2 ...

У Львові відомий кардіохірург із США провів дітям п’ять надскладних операцій на серці

17-06-2022 10:091604

У Львові відомий кардіохірург із США  провів дітям п’ять надскладних операцій на серці
Фото: Львівської міської ради

Відомий американський кардіохірург Вільям Новік з командою Novic Cardiac Allience знову приїхав до Першого медоб’єднання Львова. За тиждень Вільям спільно з нашими кардіохірургами прооперував п’ятьох дітей.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Під час свого візиту команда американських медиків долучилась до складних оперативних втручань на аортальному, мітральному та тристулковому клапанах. Найменшому пацієнту було лише 3 доби, найстаршому – 18 років.

Найскладнішим хірургічним втручанням стала операція Росса у 4-річної Настуні, стан якої уже був критичним. Щоб врятувати їй життя, кардіохірурги замінили вражений аортальний клапан дівчинки на її власний клапан легеневої артерії.

Також команда Вільяма Новіка передала ТМО витратні матеріали та медичне обладнання вагою близько 2,5 тонни, з яким наші спеціалісти уже почали працювати.

Це вже четверта місія Novic Cardiac Allience до Львова задля розвитку дитячої кардіохірургії на Заході України. За час співпраці прооперовано понад пів сотні діток зі складними вадами серця та стільки ж проконсультовано.

Цьогоріч команда Novic Cardiac Allience планує приїхати до Львова ще щонайменше двічі.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із Вільямом Новіком та подякував за рятування сердець маленьких українців, нагородивши лікаря Золотим гербом Львова.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news