logo
05/05
04/05
03/05
2 ...

Коли запрацює ленд-ліз для України: Данілов озвучив приблизні терміни

18-06-2022 15:151386

Коли запрацює ленд-ліз для України:  Данілов озвучив приблизні терміни
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Постачання зброї Україні зі США за процедурою ленд-лізу ще не починалися.

Про це повідомив секретар РНБО в інтерв’ю LIGA.net. 

«Ленд-ліз ще не починався. Але саме ухвалення закону про ленд-ліз – дуже позитивне для нас рішення. І ленд-ліз буде, питання – коли. Тут ми повертаємося до того, що на війні у кожного годинники працюють по-різному. Для когось доба це як доба, а для нас це зовсім інші виміри», –  зазначив Данілов.

За його словами, ленд-ліз може запрацювати у липні-вересні цього року.

« Це може бути липень-серпень, може, вересень. Тут дуже багато чинників. Треба розуміти, що світ не такий великий. Всі знають, що у кого є в країні. Наявність зброї, обладнання для її виготовлення, боєприпасів. Сьогодні так вийшло, що боєприпасів радянського зразка 122-го і 155-го калібру майже не залишилося», – наголосив секретар РНБО.

На запитання, як він оцінює результати зустрічі «Рамштайн-3», секретар РНБО відповів: «Нам треба поставити собі запитання: а хто нам що зобов’язаний? Для цього у нас мають бути трошки інші відносини з тими країнами, які беруть на себе зобов’язання. Якби наша країна була членом НАТО, то була б зовсім інша розмова і змінилась би конфігурація таких зустрічей. Сьогодні ми маємо дякувати країнам, які надають нам допомогу. Їх дуже багато. Не про всі ми знаємо. Дуже багато країн просять не озвучувати військове озброєння, яке вони нам передають. Мине час і буде наша перемога – будемо всім дякувати».

Нагадаємо, президент США Джо Байден 9 травня підписав «Закон про ленд-ліз на захист демократії в Україні 2022 року».  Це вдруге в історії Вашингтон схвалив процедуру ленд-лізу – вперше це сталося під час Другої світової війни.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news