logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Спробуємо отримати 27 «так» на саміті ЄС: Шольц про статус кандидата в ЄС для України

18-06-2022 15:57889

Спробуємо отримати 27 «так» на саміті ЄС: Шольц про статус кандидата в ЄС  для України
Фото: dw.com

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв подальшу допомогу Україні й висловив сподівання, що лідери ЄС на саміті досягнуть домовленості щодо статусу країни кандидата на вступ до Євросоюзу для України.

Про це він сказав у відеозверненні у суботу, повідомляє «Європейська правда»  з посиланням на RND.

Олаф Шольц пообіцяв Україні подальшу допомогу в боротьбі з Росією

«Ми продовжимо надавати фінансові ресурси. Ми допоможемо відновити Україну. Ми продовжуватимемо постачати зброю, яка вкрай необхідна для захисту незалежності України», - сказав він.

Канцлер сказав, що зараз йдеться про поєднання солідарності з перспективою.

«Оскільки багато хто бореться за свободу та демократію в Україні, вони хочуть знати, що це приведе до Європи», - заявив він, зазначивши, що для України необхідний статус кандидата на вступ до ЄС.

«Тепер ми поговоримо про це в Брюсселі. Вже в четвер. І спробуємо отримати "так" 27 разів на конкретне рішення, спільне рішення Європейського Союзу, яке також відкриває цю перспективу», - заявив Шольц.

Нагадаємо, 17 червня Європейська комісія офіційно рекомендувала надати Україні статус кандидата на вступ в Європейський Союз. Також у висновку Єврокомісії перелічені сім вимог до України, зокрема, у сфері верховенства права та антикорупції.

Офіційне рішення щодо статусу для України мають ухвалити на саміті лідерів ЄС 23 червня.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news