logo
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

В Україні сьогодні – День медика

19-06-2022 10:051524

В Україні сьогодні – День медика
Фото: ілюстративне

Сьогодні в Україні відзначають День медичного працівника – професійне свято працівників галузі охорони здоров'я України, яке відзначається щорічно у третю неділю червня.

 

Цього року це 19 червня. 

Свято встановлене в Україні «…на підтримку ініціативи працівників установ і закладів охорони здоров'я України…» згідно з Указом Президента України «Про День медичного працівника» від 3 червня 1994 р. № 281/94. 

З нагоди професійного свята Президент Володимир Зеленський відзначив медиків, які у час повномасштабної війни росії проти України проявили мужність та не припиняли працювати для порятунку життя пацієнтів. 

«Хочу подякувати вам за вашу велику роботу, за те, що ви так людяно ставитеся до пацієнтів, як до своїх близьких. І за те, що ви – героїчні люди, зберігаєте життя всім – і військовим, і цивільним. Хочу побажати вам і вашим рідним та близьким здоров’я», – сказав Зеленський.

Як зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, зараз вже кожен знає, що потрібно нам для перемоги у цій несправедливій війні – це сучасна зброя та професійне військо.

«Але я додам – для перемоги нам потрібні такі медики, які сьогодні удостоєні цих почесних нагород. Медики, які у більшості перебудували свою роботу так, що не мали відпочинку, часу для себе та сім’ї, проте завжди знаходили час для порятунку пацієнтів, таким чином рятуючи інші родини. Чи є такі слова, які б могли продемонструвати всю ту вдячність за вашу щоденну роботу – впевнений, всіх цих слів буде замало. Ви – без винятку герої, які своїми діями довели винятковіть та важливість вашої професії для пацієнтів та держави», – додав він. 

Загалом до Дня медичного працівника нагородами були відзначені 140 українців. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news