logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Польща також проти перенесення Євробачення-2023 з України

19-06-2022 13:221303

Польща також проти перенесення  Євробачення-2023 з України

Польща не згодна з рішенням Європейського мовного союзу (EBU) про позбавлення України права на проведення Євробачення-2023 і підтримує позицію Києва щодо необхідності проведення з Україною переговорів з цього приводу.

 

Про це йдеться у спільній заяві міністерства культури і національної спадщини РП та правління польського національного телеканалу TVPю.

Як зазначається у заяві, польська сторона висловлює жаль з приводу того, що EBU в односторонньому порядку позбавив українського державного мовника - Національну суспільну телерадіокомпанію України – права на організацію конкурсу Євробачення в 2023 році і розпочав переговори з цього приводу з британським телеканалом BBC.

«Ми запевняємо українського суспільного мовника у нашій постійній підтримці щодо пошуку такої організаційної моделі для проведення конкурсу “Євробачення 2023” наступного року, яка враховуватиме участь якомога більшої частки українських учасників і продюсерів, а також аудиторії з цієї країни», – йдеться у спільній заяві міністерства й TVP.

Заяву підписали віцепрем’єр-міністр культури і національної спадщини Польщі Пьотр Глінський, а також голова та член правління TVP Яцек Курський і Матеуш Матишкович.

Як повідомляли, сьогодні Європейська мовна спілка вирішила, що пісенний конкурс «Євробачення» у 2023 році відбудеться не в Україні. Організатори звернулися до Великої Британії, щоб обговорити можливість проведення конкурсу там, оскільки представник цієї країни посів друге місце.

Мінкульт заявив, що наполягатиме на проведенні Євробачення-2023 в Україні.

 

Нагадаємо, 14 травня гурт Kalush Orchestra посів перше місце і приніс третю в історії перемогу України в Євробаченні. 

10 червня Кабінет міністрів створив організаційний комітет з проведення в Україні у 2023 році пісенного конкурсу «Євробачення».  

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news