logo
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Розвідка Великої Британія виявила проблеми авіації рф у війні проти України

20-06-2022 11:00824

Розвідка Великої Британія виявила проблеми авіації рф у війні проти України
Фото: defence-ua.com

Нездатність послідовно застосовувати бойову авіацію рф може бути одним з найважливіших факторів, що зумовлюють дуже обмежений успіх російської кампанії.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Як зазначається, авіація не змогла досягти повної переваги в повітрі та діяла обережно, рідко проникаючи глибоко у тил українців.

«Деякі основні причини її труднощів перегукуються із проблемами сухопутних військ росії. Протягом багатьох років частина бойової підготовки російських ВПС, швидше за все, була складена за жорстким сценарієм і була розрахована на те, щоб справити враження на високопосадовців, а не на розвиток ініціативи серед льотних екіпажів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у розвідці, попри наявність у росії вражаючого списку сучасних та бойових літаків, ВПС не змогли розвинути інституційну культуру та навички, необхідні пілотам для ведення сучасної повітряної кампанії.

«Це призвело до того, що на сухопутні війська лягає більша, ніж планувалося, вага зусиль. Також росії доводиться активніше використовувати сучасні крилаті ракети, запаси яких, ймовірно, закінчуються», – додали у розвідці.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news