logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Сьогодні – Всесвітній день біженців

20-06-2023 14:432281

Сьогодні – Всесвітній день біженців
Фото: unhcr.org

20 червня відзначають Всесвітній день біженців – це міжнародний день, призначений Організацією Об’єднаних Націй на честь біженців по всьому світу.

Всесвітній день біженців – це нагода викликати у громадськості співчуття та розуміння їхньої біди та визнати їхню стійкість у відбудові свого життя, повідомляє Агентство ООН у справах біженців.

Агентство ООН показало фільм про українських біженців (ВІДЕО)

«Всесвітній день біженців висвітлює права, потреби та мрії біженців, допомагаючи мобілізувати політичну волю та ресурси, щоб біженці могли не тільки виживати, але й процвітати. Хоча важливо щодня захищати та покращувати життя біженців, такі міжнародні дні, як Всесвітній день біженців, допомагають зосередити увагу світової влади на тяжкому становищі тих, хто тікає від конфліктів чи переслідувань. Багато заходів, що проводяться у цей день, створюють можливості для підтримки біженців», – відзначають в Агентстві.

Всесвітній день біженців припадає щороку на 20 червня і присвячений біженцям по всій земній кулі. Всесвітній день біженців вперше відзначили 20 червня 2001 року, вшановуючи 50-ту річницю Конвенції 1951 року про статус біженців. Спочатку він був відомий як День Африканських біженців до того, як Генеральна Асамблея ООН офіційно визначила його міжнародним днем ​​у грудні 2000 року.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news