logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Російські окупанти викрали з Держархіву у Херсоні списки виборців за 2019 рік

20-06-2022 20:18719

Російські окупанти викрали з Держархіву у Херсоні списки виборців за 2019 рік
Фото: censor.net

Слідчі відкрили кримінальне провадження щодо викрадення окупаційною владою виборчої документації з Державного архіву Херсонської області.

 

Про це повідомляють у поліції Херсонської області.

«У тимчасово окупованому місті Херсон представники окупаційної влади увірвалися до Державного архіву Херсонської області та викрали виборчу документацію зі списками виборців за 2019 рік. За попередньою версією, персональні дані виборців міста Херсона та області можуть бути використані окупантами для організації псевдореферендуму для зміни територіальних меж України», – сказано у повідомленні. 

Повідомлення про злочин надійшло від представника Державного архіву Херсонської області. За його словами, до приміщення архіву прийшли троє невстановлених чоловіків, які мали посвідчення працівника новоствореної окупаційною владою російської федерації «Військово-цивільної адміністрації Херсонської області».  

Окупанти погрожували працівникам установи застосуванням автоматичної зброї, таким чином вони незаконно вилучили з архіву 15 коробок з виборчою документацією. Там були і списки виборців з чергових виборів Президента України у 2019 році.

Нехтуючи всіма нормами і законами, представники окупаційної влади у такий спосіб намагаються зімітувати волевиявлення жителів Херсонщини та прискорити узаконення своєї влади.  

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news