logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

На півдні ЗСУ ліквідували 49 окупантів, на Зміїному знищили комплекс ЗРК «Панцир С1»

22-06-2022 11:07655

На півдні ЗСУ ліквідували 49 окупантів, на Зміїному знищили комплекс ЗРК «Панцир С1»
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові на півдні України за добу виконали 150 вогневих завдань, наша авіація завдала 5 ударів по противнику.

Загалом українські захисники ліквідували 49 російських окупантів, 2 самохідних гаубиці «Мста-С», 1 тягач, 1 станцію радіоелектронної боротьби, 1 склад боєприпасів, 5 одиниць броньованої та автомобільної техніки.

 Про це  повідомляє Оперативне командування «Південь».

В продовження операції з ураження ворожих підрозділів на острові Зміїному, зафіксовано влучання у зенітно-ракетний комплекс «Панцир С1», радіолокаційну станцію та автомобільну техніку. В ОК   «Південь» відзначили, що остаточні результати дорозвідуються.

«Ворог продовжує ведення бойових дій на визначеному рубежі оборони. Для доведення своєї потужності застосовує тактику розосереджених, але майже одночасних ракетних ударів у поєднанні з системами залпового вогню чи артилерією.Так, вранці одночасно крилатими ракетами атаковано Миколаїв та Очаків, уражено портову інфраструктуру, знищено вантажівки, пошкоджені будівлі підприємств та електричні мережі. Паралельно реактивною системою залпового вогню «Ураган» обстріляно житлові квартали Миколаєва. При цьому знов використовувались заборонені касетні боєприпаси. Одна з касет розірвалася просто на подвір’ї приватного будинку. Там знаходилися двоє чоловіків. Один загинув на місці, другий отримав поранення, за його життя борються медики», – йдеться в повідомленні.

За кілька годин РСЗВ обстріляла й Очаків, є поранені. Трохи згодом стратегічною авіацією випущено чотири ракети по акваторії та причалам порту. Постраждалих немає.

По позиціях українських захисників на Миколаївщині ворожі гелікоптери завдали двох ударів. Втрат немає.

Так само обійшлося без втрат з нашого боку, коли винищувач противника вдарив двома керованими ракетами по парі українських літаків. Штурмовик та винищувач віртуозно ухилилися від удару.

«Ворожі спроби розвідати наші позиції на Миколаївщині було перервано влучною роботою зенітно-ракетного підрозділу. Всього за добу ракетно-артилерійськими та іншими підрозділами виконано 150 вогневих завдань, авіацією нанесено п’ять ударів по противнику», – зазначили в ОК   «Південь».

У Чорному морі угруповання ворожих сил – п’ять ракетних кораблів, три ВДК та підводний човен – несе загрозу удару 44 крилатими ракетами. Водночас штормова погода не сприяє висадці десанту. Натомість хвилювання моря підвищує ймовірність наразитися на морські міни.

«Одну з таких небезпечних «мандрівниць» було виявлено на Одещині. Міна безконтрольно здетонувала у безпосередній близькості до урізу води однієї з пляжних зон. Пошкоджено пляжні будівлі, на щастя, на узбережжі не було відвідувачів, ніхто не постраждав. Також море повторно принесло міну до узбережжя Коблевого. Силами оборони її знищено шляхом контрольованого підриву в кількох метрах від берега, руйнувань та постраждалих нема», – поінформували в ОК «Південь».

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news