logo
17/04
2 ...

У Дрогобичі активно будують житло для переселенців (ФОТО)

22-06-2022 14:251637

У Дрогобичі активно будують житло для переселенців (ФОТО)
Фото: drohobych-rada.gov.ua

У Дрогобичі активно будують житло для вимушено переміщених осіб, щотижня спеціальна комісія засідає з метою моніторингу етапів будівництва, дотримання термінів та вирішення поточних проблем.

Про це інформує Дрогобицька міськрада.

Зокрема, цього тижня комісія під головуванням міського голови Тараса Кучми здійснила виїзне засідання. Посадовці оглянули об’єкт та поспілкувалися з виконавцями робіт. Наразі тривають роботи із спорудження фундаменту та монтажу комунікацій.

«Дрогобич став одним з перших міст, яке надало прихисток переселенцям, які вимушено мігрували з зони бойових дій. Війна триває. До нашої громади щоразу прибувають нові ВПО. Хтось їде закордон, хтось залишається тут. Наше спільне завдання з державними органами влади – подбати про гідне майбутнє цих громадян. Ми розуміємо, що житло у приміщеннях закладів освіти – тимчасове. Більше того, нам потрібно відновлювати навчальний процес. Тому нам необхідно будувати нове житло, що ми і робимо. Це пілотний проект для нашої громади. Ми вже затвердили критерії відбору осіб для поселення. Залишилося завершити будівництво», – зазначив Тарас Кучма.

Станом на червень, в освітніх закладах Дрогобича (ліцеї та гімназії) мешкає 1 300 осіб, у приватному секторі – майже 8 900 ВПО. Загалом, за понад сто днів повномасштабного вторгнення росії на терени України у Дрогобицькій громаді прихистили понад 20 тисяч осіб.

Житло для ВПО будують за сучасними технологіями. Це будинок каркасно-модульного типу і він розрахований на розміщення 80 осіб.

Наступне засідання комісії відбудеться у вівторок, 28 червня.

Leopolis.news