logo
28/03
2 ...

У львівській лікарні вийшла заміж донеччанка, якій відновили зір (ФОТО)

22-06-2022 16:48612

У львівській лікарні вийшла заміж донеччанка, якій відновили зір (ФОТО)
Фото: пресслужба ЛМР

Сьогодні у лікарні святого Луки (раніше – 8-ма міська лікарня) одружились Ігор та Наталя з Донеччини.

 

Саме в цій лікарні медики повернули жінці зір, яка не бачила останні два роки. Молодят одружив директор лікарні, інформує пресслужба ЛМР.

Наталя, мама трьох діток, після других пологів повністю втратила зір і ніколи не бачила своїх донечок. Минулого місяця у лікарні святого Луки їй зробили операцію – імплантували штучні кришталики, після якої жінка вперше побачила своїх діточок.

«Два роки я зовсім нічого не бачила, і після операції важко було адаптуватися. Зараз я дуже радію, що бачу світ. Мені тут допомогли, тому ми вирішили одружитися в цій лікарні. Раніше в нас не було можливості зробити операцію, а тут допомогли лікарі і небайдужі люди, за що їм велика подяка», – розповіла жінка. Ігор і Наталя жили у громадянському шлюбі майже три роки та нещодавно вирішили узаконити свої стосунки. Пара попросила провести церемонію у лікарні, скориставшись тим, що під час військового стану головний лікар має право їх одружити.  «Приємно, що наша лікарня отримала таку довіру і честь – узаконити стосунки двох люблячих людей. Такий досвід маємо вперше. Наші спеціалісти відновили жінці зір, і тепер вона має змогу бачити світ і своїх дітей», - зазначив директор лікарні святого Луки Василь Трунквальтер. Пара евакуювалась до Львова на початку квітня і планує розпочати тут нове життя.«Я люблю Україну, люблю наших людей. Ми зважилися приїхати сюди і плануємо залишитися у Львові. Маємо тут вже багато нових друзів, хочемо почати нове життя. Велика подяка і лікарям, і волонтерам, і усім людям, які нас підтримували», – поділився Ігор.Зазначимо, Наталя почала втрачати зір ще у дитинстві. Діагноз «вроджена катаракта обох очей» їй поставили у рідному Донецьку. Народивши першу донечку, жінка ще бачила тіні та розрізняла яскраві кольори, а от під час вагітності другою – три роки тому – осліпла повністю. Грошей на заміну кришталиків, які подарували б їй зір, родина не мала. Доньку Наталя змушена була пізнавати завдяки дотикам і запахам. В останню мирну ніч, 23 лютого, жінка народила ще одну дитину, яку теж ризикувала ніколи не побачити. Однак евакуйована з дітками Наталя потрапила до лікарні святого Луки, де їй зробили безоплатну операцію (дороговартісні імпланти для жінки придбали благодійники.Leopolis.news