Працівники Львівської ОВА у День Державної служби стали донорами крові для українських захисників

https://leopolis.news/post/66404/pracivnyky-lvivsko-ova-u-den-derjavno-slujby-staly-donoramy-krovi-dlya-ukranskyh-zahysnykiv

23/06/2022

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Долучились до ініціативи пів сотні працівників Львівської ОВА. Серед них керівники багатьох структурних підрозділів. Більшість стали донорами вперше. Однак були й ті, які вчергове дарують свою кров, адже є універсальними донорами.

«Від 24 лютого події розгорталися дуже швидко. Та службовці ЛОВА навчилися жити у невідомості і маленькими, але дуже важливими справами допомагати країні. Багато з них волонтерили на вокзалі, на гуманітарних складах, у прихистках, допомагали забезпечувати людей гарячою їжею і одягом, їздили та продовжують їздити в райони, щоб допомогти вирішити проблеми на місці, докладаються, щоб в області було паливо, дбають про продовольчу безпеку, зустрічаються з багатьма закордонними організаціями, щоб отримати допомогу для України. Більшість протягом перших тижнів, а дехто і місяців, – працювали без вихідних», - наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Цього року є зовсім інше сприйняття відзначення важливих дат. Державна служба – це в першу чергу про “службу”, ми всі це зрозуміли з перших днів повномасштабної війни, коли працювали в цілодобовому режимі. Тому треба подякувати один одному за цей період, який ми пройшли разом як команда. Але стандартні відзнаки зараз втратили сенс. Коли я спитала колег, який захід зробити, то варіанти були або здати кошти для ЗСУ, або сформувати необхідну гуманітарну допомогу, а кілька співробітниць сказали, що  хочуть здати кров для поранених. Згодом знайшлось ще пів сотні охочих. Тому цього року відзначаємо саме так. І хочемо передати естафету іншим», – зазначила керівниця апарату ОВА Ірина Шурпяк.

Львівська ОВА запрошує долучитись до флешмобу інші обласні військові адміністрації України. Зокрема, ініціативу передають Івано-Франківській ОВА.

  Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news