logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

У Міноборони закликали не поширювати чутки щодо військових операцій на Херсонщині

23-06-2022 14:20810

У Міноборони закликали не поширювати чутки щодо військових операцій на Херсонщині
Фото: armyinform.com.ua

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр закликала громадськість не розголошувати чи спотворювати інформацію про деталі військової операції до того, як про це заявлять офіційні джерела – Міноборони або ЗСУ.

 

 

 

Це завдає шкоду нашим Збройним Силам та ускладнює виконання поставлених завдань, написала вона у Фейсбук.

«Навіть якщо у вас є свої джерела інформації на фронті, не треба писати у соцмережах деталі військових операцій ЗСУ. Тим більше, що джерела на тактичному рівні не володіють всією ситуацією вцілому, бо мають уяву лише про фрагмент», – наголосила Ганна Маляр.

Як резонансний приклад вона навела нещодавню ситуацію, як двоє колишніх нардепів і один чинний почали писати про зброю, яка застосовується на Херсонському напрямку, про хороші новини з Херсона, про зайняті вулиці в Херсоні тощо.

І цим шкодять ЗСУ.

«Інформація про звільнення чи втрату населеного пункту, надана до завершення операції вважається некоректною. Дочекайтесь офіційної інформації від Генерального штабу ЗСУ», – закликала Ганна Маляр.

Так, під час війни військова інформація свідомо подається з запізненням у часі – таке правило інформування в умовах воєнного стану. Воно обумовлено військовою доцільністю під час проведення операцій та заходами безпеки.

«Це означає, що розголошення або спотворення  інформації про деталі військової операції до того, як про це заявили офіційні джерела (Міноборони або ЗСУ), завдає шкоду нашим Збройним Силам та ускладнює виконання поставлених завдань», – заявила заступник Міністра оборони України.

Зазначимо, що 22 червня ввечері екс-нардепи Ігор Мосійчук та Віталій Купрій окремо один від одного, посилаючись на свої «джерела», заявили про нібито зайняття українськими військовими чотирьох вулиць Херсона. 

Leopolis.news