ВООЗ має терміново оголосити надзвичайну ситуацію через мавпячу віспу – WHN

https://leopolis.news/post/66449/vooz-mae-terminovo-ogolosyty-nadzvychaynu-sytuaciyu-cherez-mavpyachu-vispu--whn

23/06/2022

У WHN вважають, що оголошення пандемії спростить боротьбу з поширенням хвороби.

У WHN впевнені, що коректно оцінюють загрозу. За даними організації, на сьогодні у 58 країнах зареєстровано 3417 підтверджених випадків захворювання. Спалах швидко розширюється на кількох континентах. Організація закликала країни та глобальні органи охорони здоров'я до негайних та ефективних дій.

«Немає жодних підстав чекати подальшого зростання пандемії мавпячої віспи. Найкращий час діяти — зараз. Вживши негайних заходів, ми можемо контролювати спалах з найменшими зусиллями та запобігти погіршенню наслідків», — сказав співзасновник WHN Янір Бар-Ям.

В організації рекомендують розпочати інформувати громадськість про симптоми, розширити доступність тестування та відстежувати контакти підтверджених випадків.

WHN зробила заяву напередодні засідання Всесвітньої організації охорони здоров'я, запланованого на 23 червня, на якому планують вирішити, як реагувати на спалах мавпячої віспи.

У WHN вважають, що ВООЗ має терміново оголосити надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я, що має міжнародне значення.

Мавпяча віспа — рідкісна інфекція, яка здебільшого поширюється через диких тварин у частинах Західної та Центральної Африки. Серед його симптомів — лихоманка та характерні висипи. Хвороба зазвичай поширюється при тісному контакті і рідко виявляється за межами Африки.

Leopolis.news