logo
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Блінкен відбув до Європи: відвідає Німеччину та Іспанію

23-06-2022 21:45930

Блінкен відбув до Європи: відвідає Німеччину та Іспанію
Фото: twitter.com/SecBlinken

Державний секретар США Ентоні Блінкен у четвер вирушив до Європи, де заплановані його візити до Німеччини й Іспанії з метою обговорення, в тому числі реагування на агресію рф.

 

Про це повідомляється на офіційній твіттер-сторінці.

«Вирушаю сьогодні до Німеччини, щоби взяти участь у міністерському засіданні з питань продовольчої безпеки, а також приєднатися до президента США під час зустрічей у форматі G7 цього тижня. Звідти я вирушу до Іспанії на саміт НАТО в Мадриді», – написав державний секретар США.

Як повідомили в американському дипломатичному відомстві, зустрічі в Європі так чи інакше стосуватимуться пошуку відповідей на виклики, спричинені війною росії проти України.

Зокрема, в Берліні, на зустрічі з питань продовольчої безпеки 24 червня, Блінкен обговорюватиме просування глобальних ініціатив для уникнення голоду на тлі «жорстокої неспровокованої війни росії проти України». Обговорюватимуться також інші проблеми, пов’язані зі зміною клімату, пандемією COVID-19, конфліктами та зривами в ланцюжках поставок.

Крім того, на саміті G7 у замку Ельмау в Німеччині 25 червня лідери обговорюватимуть «непохитну підтримку демократичної, суверенної й процвітаючої України». Порушуватимуться й інші питання, пов’язані з економікою, стійкістю демократії, кліматом, продовольчою кризою тощо.

У Мадриді, під час саміту НАТО, який відбудеться 29-30 червня, лідери Альянсу схвалять нову Стратегічну концепцію з трансформації Альянсу на наступні десятиліття.  

Leopolis.news